ایندیزاین بهترین نرم افزار گرافیکی برای طراحی کتاب، مجله و نشر رومیزی است که ابزارهای متنوعی برای خلق طرح های حرفه ای ارائه می دهد. یکی از این ابزارها، جداول هستند که نقش مهمی در افزایش خوانایی و سازماندهی محتوا دارد. در این مقاله، به آموزش جامع و کامل نحوه کار با جداول در ایندیزاین می پردازیم و تمامی تنظیمات مرتبط با آن را بررسی خواهیم کرد. با بیت گرف همراه باشید.
اهمیت جدول در ایندیزاین
جدول در ایندیزاین نه تنها از لحاظ بصری جذابیت خاصی به طراحی می بخشد، بلکه باعث افزایش خوانایی و درک خواننده از متن می شود. استفاده از جداول برای نمایش اطلاعات عددی، دسته بندی داده ها و سازماندهی متون طولانی به شما کمک می کند تا پیامی که می خواهید منتقل کنید، به شکلی شفاف تر به مخاطب برسد. تصویر زیر نمونه کاری از دانشجویان دوره ایندیزاین است که به زیبایی از جدول برای نشان دادن و دسته بندی مطالب استفاده شده است.
آموزش گام به گام کار با جدول در ایندیزاین
جداول کاربردهای بسیار زیادی در کتاب ها و مقالات دارند. به همین دلیل یادگیری این موضوع به یکی از اصول اصلی برای طراحان گرافیک در کار با ایندیزاین تبدیل شده است. برای طراحی جدول در ایندیزاین، ابزارهای پیشرفته ای در اختیار دارید که می توانید از آن ها برای ایجاد جداول زیبا و کاربردی استفاده کنید. در ادامه، مراحل ترسیم و ویرایش جدول را توضیح می دهیم.
روش رسم جدول در ایندیزاین
برای رسم جدول در نرم افزار ایندیزاین سه روش وجود دارد:
1- طراحی جدول در ایندیزاین
2- تبدیل متن به جدول
3- وارد کردن جدول از نرم افزار ورد Word یا اکسل Excel
1- طراحی جدول در ایندیزاین: روش اول ایجاد جدول در خود ایندیزاین است. این روش زمانی مناسب است که میخواهید جدول را مستقیما در نرم افزار طراحی کنید. بدین منظور ابتدا با زدن کلید T از روی کیبورد ابزار Type Toolرا انتخاب کنید و یک فریم متنی بکشید. به منوی Table بروید و گزینه Insert Table را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده که Create Table نام دارد، تعداد ردیف ها Body Rows، تعداد ستون ها Columns، تعداد ردیف های تکرار شونده بالای هر ستون Header Rows و ردیف های تکرار شونده پایین هر ستون Footer Rows را تنظیم کنید. پس از کلیک بر روی گزینه Ok جدول به صورت خودکار در داخل فریم متنی شما ترسیم می شود. سایر تنظیمات پنجره Create Table در جدول زیر قابل مشاهده است:
2- تبدیل متن به جدول: با ایندیزاین می توانید متن را به جدول تبدیل کنید. ممکن است بعد از اتمام صفحه آرایی بخواهید قسمتی از متن را ویرایش و آن را به جدول تبدیل کنید. برای تبدیل متن به جدول در ایندیزاین لازم است برای تشکیل ستون جدول، بین کلمات از کلید Tab و برای تشکیل ردیف از کلید Enter بین کلمات استفاده کنید. هر متنی که دارای این ویژگی باشد را می توان به راحتی به جدول تبدیل کرد.
برای اینکار وارد قاب متنی شده و از منوی Table گزینه Convert Text to Table را انتخاب کنید. در پنجره باز شده، Column Separator را Tab و Row Separator را روی گزینه Paragraph تنظیم کنید، سپس روی OK کلیک کنید. برای تبدیل جدول به متن نیز می توانید از منوی Table گزینه Convert Table to Text را انتخاب کنید.
3- وارد کردن جدول از نرم افزار ورد Word یا اکسل Excel: در هنگام انجام پروژه های صفحه آرایی، فایل های متنی و تصویری زیادی را در اختیار دارید که به عنوان یک صفحه آرا، باید به زیباترین شکل ممکن آن ها را در ایندیزاین کنار هم قرار دهید. فایل های متنی و تصویری، ممکن است به ترتیب از سایر نرم افزارها مثل ورد Word یا اکسل Excel به دست شما برسد. نرم افزار InDesign این قابلیت را در اختیار شما قرار داده تا برای صرفه جویی در وقت و جلوگیری از اشتباهات احتمالی، جداول موجود در سایر نرم افزارها را مستقیما وارد ایندیزاین کنید.
برای اینکار فایل Word یا اکسل Excel را باز کنید و جدول مورد نظر را کپی کنید. در ایندیزاین، با انتخاب ابزار تایپ Type یک فریم متنی بکشید و جدول را به راحتی در فریم متنی پیست کنید. توجه داشته باشید که جدول وارد شده ممکن است نیاز به تنظیماتی مانند تغییر فونت یا اندازه ستون ها داشته باشد، زیرا در هنگام انتقال ممکن است استایل جدول بهم بخورد.
اگر به دنبال آموزش رایگان ایندیزاین هستید، پیشنهاد می کنیم به سایر مقالات و آموزش های ما در صفحه آمورش ایندیزاین مراجعه کنید. بیش از 50 آموزش رایگان ایندیزاین در دسته بندی های مختلف برای شما آماده شده تا مهارت خود در کار با ایندیزاین را به سطح بالاتری برسانید.
ویرایش جدول در ایندیزاین
بعد از ایجاد جدول، می توانید تنظیمات متنوعی را برای تغییر ظاهر و ساختار آن اعمال کنید. تغییر اندازه سلول ها، ادغام Merge کردن سلول های جدول، عوض کردن رنگ خطوط جدول، حذف و اضافه کردن سطر و ستون و… از جمله تغییرات رایج در ویرایش جدول در ایندیزاین هستند.
تغییر اندازه سلول ها: بهترین راه برای تغییر اندازه سلول ها روش تغییر به صورت دستی است. نشانگر ماوس را روی خطوط سلول ها برده و به سمت مورد نظر بکشید. اگر پس از تغییر اندازه، ارتفاع یا عرض سلول های جدول نامنظم بود می توانید از گزینه های Distribute Columns Evenly برای هم اندازه کردن ارتفاع یا ستون های جدول و از Distribute Rows Evenly برای هم اندازه کردن عرض یا ردیف های جدول استفاده کنید.
اضافه کردن ستون یا ردیف جدید به جدول: برای اضافه کردن ردیف یا ستون به جدول در ایندیزاین نشانگر موس را در سلول مورد نظر قرار دهید. برای اضافه کردن ردیف جدید به جدول گزینه Row را از مسیر Table > Insert > Row و گزینه Column را از مسیر Table > Insert > Column برای اضافه کردن ستون جدید به جدول انتخاب کنید. همچنین می توانید مشخص کنید که ردیف یا ستون جدید در بالا، پایین یا سمت راست یا چپ سلول مورد نظر اضافه شود.
حذف ستون یا ردیف جدول: برای حذف کردن ردیف یا ستون جدول در ایندیزاین نشانگر موس را در سلول مورد نظر قرار دهید. برای حذف ردیف جدول گزینه Row را از مسیر Table > Delete > Row و گزینه Column را از مسیر Table > Delete > Column برای حذف ستون جدول انتخاب کنید.
تنظیمات پیشرفته جدول در ایندیزاین
پنجره Table Options در ایندیزاین به شما اجازه میدهد تا ظاهر و تنظیمات جداول را بهصورت حرفه ای و دقیق سفارشی کنید. برای دسترسی به این پنجره، ابتدا جدول مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس به مسیر Table > Table Options بروید. این پنجره شامل بخش های مختلفی است که هر کدام تنظیمات خاصی برای مدیریت جدول دارند.
تنظیمات جدول Table Setup
1- بخش Table Setup اولین قسمت پنجره Table Options است و برای تنظیم ویژگی های کلی جدول مورد استفاده قرار می گیرد.
2- یکی از مهم ترین تنظیمات این قسمت Table Dimensions است که می توانید تعداد ستون ها، ردیف ها، سربرگ ها و فوترهای جدول را تغییر دهید.
3- در بخش Table Border می توانید ضخامت و رنگ حاشیه های دور جدول را مشخص کنید.
4- فاصله متن اصلی از جدول را می توانید از قسمت Table Spacing تنظیم کنید. وجود یک فضای سفید قبل و بعد از جدول یکی از اصول صفحه آرایی و طراحی است. گزینه های Spacing Before و Spacing After برای تعیین فاصله جدول از متن بالا و پایین آن استفاده می شوند. این قابلیت ها به شما کمک می کنند تا جدول به طور متناسب در صفحه قرار بگیرد و ظاهر هماهنگی با سایر اجزای طراحی داشته باشد.
5- در بخش Table Direction نیز می توانید جهت جدول را از بین دو گزینه راست به چپ و چپ به راست مشخص کنید. قائدتا برای جدول های فارسی گزینه Right to Left را انتخاب کنید.
خطوط ردیف ها و ستون ها Row Strokes – Column Strokes
این بخش برای تنظیم خطوط افقی بین ردیف های جدول و خطوط عمودی بین ستون های جدول استفاده میشود. از گزینه های Alternating Row Strokes و Alternating Column Strokes برای تعریف خطوط متناوب در ردیف ها و ستون ها استفاده می شود. این ویژگی برای دیزاین، زیبایی و افزایش خوانایی جدول بسیار کاربردی است. با استفاده از گزینه Weight می توانید ضخامت این خطوط را تغییر دهید و همچنین، گزینه Color برای انتخاب رنگ خطوط به کار می رود.
رنگ پس زمینه جدول Fills
بخش Fills برای تنظیم رنگ پس زمینه سلول های جدول استفاده می شود. یکی از ویژگی های این بخش، گزینه Alternating Fills است که به شما امکان می دهد رنگ های متناوبی برای ردیف ها یا ستون ها تعریف کنید. این ویژگی برای افزایش خوانایی جدول بسیار مفید است، به خصوص زمانی که اطلاعات زیادی در جدول نمایش داده می شود.
سربرگ و پاورقی Headers and Footers
در جداول طولانی که ممکن است در چند صفحه ادامه داشته باشند، تنظیمات سربرگ و پاورقی ها به درک بهتر مخاطب از محتوا بسیار کمک می کند. گزینه های Repeat Header و Repeat Footer به شما اجازه می دهد تا ردیف های سربرگ جدول در هر صفحه تکرار شوند، به طوریکه خواننده همیشه به اطلاعات کلیدی دسترسی داشته باشد.
نکات کاربردی در کار با جدول در ایندیزاین
در این قسمت 4 نکته کاربردی در طراحی جدول در ایندیزاین را با هم مرور می کنیم.
1- تنظیم استایل جدول Table Style
ایندیزاین به شما اجازه می دهد که استایل های مختلفی برای جدول خود تعریف کنید. این ویژگی برای طراحانی که به صورت مکرر با جداول کار می کنند، کاربردی است. برای تعریف استایل در جدول به منوی Table Styles بروید و یک استایل جدید ایجاد کنید و تنظیمات دلخواه خود از جمله رنگ، فونت و حاشیه را اعمال کنید.
2- ادغام و تقسیم سلول ها Merge – Split
گاهی اوقات نیاز است که سلول های یک ردیف یا ستون از جدول را ادغام کنید. برای این کار سلول های مورد نظر را انتخاب کرده و از منوی Table گزینه Merge Cells را انتخاب کنید. برای تقسیم یک سلول نیز، سلول مورد نظر از جدول را انتخاب کرده و از گزینه Split Cell استفاده کنید.
3- استفاده از فونت مناسب
انتخاب فونت های خوانا و اندازه مناسب برای متن داخل جدول اهمیت زیادی دارد. بهتر است از فونت هایی استفاده کنید که در اندازه کوچک نیز خوانا باشند. توجه داشته باشید که متن داخل جدول باید از متن اصلی کوچکتر باشد.
4- رعایت تضاد رنگی
استفاده از تضاد رنگی بین ستون ها یا ردیف های جدول به خوانایی بیشتر کمک می کند. حتما سعی کنید از رنگ های متفاوتی در جدول استفاده کنید تا دسته بندی مطالب کاملا برای خواننده مشخص باشد.
دوره آموزش ایندیزاین
دوره آموزش ایندیزاین بیت گرف فرصتی عالی برای یادگیری مهارت های حرفه ای در صفحهآرایی و طراحی است. دوره ایندیزاین به شما کمک می کند تا با ابزارها و تکنیک های Adobe InDesign آشنا شوید و پروژه هایی مثل کتاب، مجله، و بروشور را با کیفیت بالا طراحی کنید. این دوره مناسب تمام افرادی است که به دنبال ورود به دنیای طراحی گرافیک هستند. با رویکردی کاربردی و پروژه محور، پشتیبانی مستقیم مدرس و جزوه های تکمیلی رایگان. همین حالا اطلاعات و سرفصل های کامل دوره ایندیزاین را مشاهده کنید!
نتیجه گیری
جداول در ایندیزاین ابزار قدرتمندی برای نمایش اطلاعات ساختار یافته و جذاب هستند. با یادگیری نحوه ایجاد و ویرایش جداول، میتوانید طرح هایی حرفه ای و کاربرپسند ایجاد کنید. این مقاله به شما کمک می کند که از امکانات متنوع ایندیزاین برای بهبود کیفیت طراحی های خود استفاده کنید و تجربه ای بهتر برای مخاطبانتان فراهم آورید.