تمدید تخفیف های پاییز به مدت محدود فرصت باقیمانده مشــاهـده جشنـــواره
آموزش ها, مقالات آموزشی 31 دقیقه 1507

نکات مهم طراحی آشپزخانه | استاندارد طراحی روشنایی

چکیدهپیدایش آشپزخانه از قرون وسطی تا به امروز فضایی که ما الان به عنوان آشپزخانه می شناسیم و جز فضا های اصلی خانه های امروزی شده است تاریخچه شگفت انگیزی دارد. آشپزخانه های امروزی با اتاق غداخوری تلفیق شده است و جمع شدن در این فضا کاملا عادی می باشد. اگر در گذشته از اتاق […]

پیدایش آشپزخانه از قرون وسطی تا به امروز

فضایی که ما الان به عنوان آشپزخانه می شناسیم و جز فضا های اصلی خانه های امروزی شده است تاریخچه شگفت انگیزی دارد. آشپزخانه های امروزی با اتاق غداخوری تلفیق شده است و جمع شدن در این فضا کاملا عادی می باشد. اگر در گذشته از اتاق پذیرایی برای برگزاری مهمانی استفاده می شد، امروزه پای آشپزخانه هم به این میان کشیده شده است.نسل جدید همه طرفدار آشپزخانه ای بزرگ با فضایی بیشتر برای پخت و پز و پذیرایی از مهمان هستند. در زمان گذشته آشپزخانه ها را دور از فضاهای مهمان و خصوصی خانه میساختند یا هم در پشت خانه درست نزدیک در پشتی می ساختند چون فضایی تاریک، گرم، پر سر و صدا و به هم ریخته بود و نمی شد در آن احساس راحتی کرد. تصویر زیر مربوط به آشپزخانه قرن دوازدهم میباشد.

آشپزخانه های قرون وسطی
آشپزخانه های قرون وسطی
آشپزخانه های قدیمی قرون وسطی
آشپزخانه های قدیمی قرون وسطی

آشپزخانه های قرون وسطی

در قرون وسطی، خانه های مردم عادی بیشتر یک اتاق داشت یا اصلا اتاقی نداشتند و از یک فضای بزرگی تشکیل می شد. خانه های بزرگ نیز فضایی داشت که پخت و پز روی آتش در آنجا انجام می شد. این آتش مرکز خانه بود، منبع اصلی گرما و نور به شمار می رفت،و زندگی خانوادگی کنار همین آتش در جریان بود. با گذشت زمان و با اختراع دودکش شکل خانه ها هم تغییر کرد. در آن زمان آتش در خانه ها همیشه روشن بود. دود این آتش آزاردهنده و جز جدایی ناپذیر خانه ها به شمار می رفت . اولین دودکش در انگلستان در سال ۱۱۸۵ ساخته  شد. اما تا قرن شانزدهم دود همچنان مشکل اصلی خانه های آن دوران بود تا اینکه با آمدن شومینه امکان درست کردن آتش بزرگ تر برای پخت و پز فراهم شد. اما شومینه باععث شد فضا به دو قسمت تقسیم شود، اتاق نشیمن برای پذیرایی از مهمان و جایی جداگانه به نام آشپزخانه.

آشپزخانه های قرون وسطی
آشپزخانه ها قدیمی
تاریخچه پیدایش آشپزخانه ها
تاریخچه پیدایش آشپزخانه ها

سیر تحول آشپزخانه – قرن هجدهم تا نوزدهم

آشپزخانه ای از قرن هجدهم با چرخ گرد بالای شومینه که سگِی را برای چرخاندن سیخ درون آن قرار می دادند. سگ سیخ چرخان (Turnspit Dog) را درون چرخ حرکت می کرد و سیخ های گوشتی که برای کباب شدن روی آتش گذاشته بودند را می چرخاند. در قرن هجدهم و نوزدهم آشپزی فرانسوی با چیدمان تشریفاتی و ملزومات فراوان برای چینش میز غذا، آداب و رسوم بسیار پیچیده و سختی برای غذا خوردن تاثیر زیادی به جای گذاشت در حالی که در انگلستان و آمریکا گسترده تر بود. با افزایش تجارت بین اروپا، آمریکا و آسیا غذاها و شیوه های پخت و پز جدید نیز به سرتاسر دنیا راه پیدا کرد. با این روند نیاز به خدمتکاران بیشتری احساس شد که نه فقط وظیفه پخت و پز بلکه باید وظیفه تمیز کردن و نگهداری از حجم زیادی از ملزومات را انجام می دادند. در آن دوران صرف هر وعده غذایی ساععت ها طول میکشید، و در مهمانی ها از ظروف متعددی استفاده می شد.

طراحی آشپزخانه
سیر تحول آشپزخانه – قرن هجدهم تا نوزدهم

در طول قرن نوزدهم در آمریکا استخدام خدمتکار روز به روز بیشتز میشد. در آن زمان آشپزخانه ها را در طبقه همکف و دور از ورودی اصلی خانه می ساختند که به حیاط خلوت یا پشتی دسترسی داشتند و در آنجا شست شوی رخت و لباس را انجام میدادند و همچنین خریدهای خانه را نیز از همین در پشتی تحویل می گرفتند که از جمله مزیت های خوب آشپزخانه بود. در سال های ۱۸۵۰ بود که اجاق گازهای چدنی وارد آشپزخانه ها شد و بین مردم محبوبیت یافت چون بسیار کاربردی تر از شومینه بودند. حتی مهاجران آمریکا نیز از اجاق گازهای چدنی برای گرم کردن فضای خانه و افزایش سرعت پخت و پز استفاده میکردند.

سیر تحول آشپزخانه ها و طراحی آشپزخانه های مختلف
سیر تحول آشپزخانه ها

در قرن نوزدهم چدن حکم ماده ای با ارزش را برای آمریکایی ها پیدا کرد و شروع کردن به تولید اجاق گاز هایی که هم گرمای خانه را تامین می کردند و هم برای پخت و پز استفاده می شدند. کشف چدن پیشرفتی خوبی محسوب می شد که قابلیت شکل گیری در فرم ها و قالب های متنوع و تزئینی را داشت و در برابر دما مقاوم بود و سریع سرد و گرم می شد. خانواد هایی که توانایی استخدام خدمتکار را نداشتند عمدتا یک چهارم زندگی خود را در آشپزخانه سپری می کردند ولی با این وجود آشپزخانه هنوز دور از سایر اتاق های خانه قرار داشت و مناسب پذیرایی از مهمان نبود.

سیر تحول آشپزخانه ها در قرن نوزدهم
سیر تحول آشپزخانه ها در قرن نوزدهم

طرح آشپزخانه مجهز که در آن تجهیزات بر روی یا داخل کابینت قرار می گیرند تحولی بزرگ در آشپزخانه ها بود که در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ اتفاق افتاد. این تحول به زیبایی و دستیابی به اهداف بیشتر در طراحی داخلی و راحتی کار در آشپزخانه کمک زیادی کرد و آشپزخانه را به فضایی که مایه افتخار خانواده بود تبدیل کرد. زنانی که در جنگ جهانی دوم کار بیرون از خانه را تجربه کردند سطح انتظارشان از آشپزخانه ها بالا رفت آنها آشپزخانه هایی با طراحی بهتر و کارآمدتر می خواستند. پیشرفت های صنعتی و رشد سریع در صنعت خانه سازی بعد از جنگ جهانی دوم نیز تاثیری زیادی بر شکل آشپزخانه های امروزی داشت. تقاضا برای تجهیزات و وسایل آشپزخانه با فناوری پیشرفته افزایش پیدا کرد. ابداع هود کم صدا، فر های لوکس به همراه یخچال و ماشین ظرفشویی سِت و هم رنگ و طراحی فضای پیشخوان صاحب خانه ها را به این فکر انداخت که می توان دیوارهای آشپزخانه را که زمانی فقط جنبه کاربردی داشتند را حذف کرد. آشپزخانه دیگر آن فضای پر سرو صدا و نامرتب سابق نبودند و کارکردن در آن عذاب آور نبود و بر عکس مکانی برای سرگرمی و تفریح اعضای خانواده شد.

طراحی آشپزخانه های راحت و زیبا
طراحی آشپزخانه ها

سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ با تحولات اجتماعی خود نیز طراحی آشپزخانه را تحت تاثیر قرار دادند. علاقه به آشپزی در خانه، خرید ظروف آشپزخانه و تفریح و سرگرمی باعث شد آشپزخانه یک بار دیگر کانون جریان زندگی در هر خانه ای شود و باعث تولیدات کاربردی تر آشپزی و مرکز فعالیت های اجتماعی خانواد شد. از سال های ۱۹۸۰ آشپزخانه های کاملا اپن که با تجهیزات و وسایل لوکس خودنمایی می کردند، آشپزخانه های زیبا پر شکوه متولد شدند.

آشپزخانه های جدید
طراحی آشپزخانه ها در سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰

در قرن بیست و یکم مردم به آشپزخانه های مجهز و تکنولوژی وایرلس گرایش پیدا کرده اند. یخچال هایی در راه هستند که که شما را از تمام شدن مواد غذایی آگاه می کنند. میزهایی که منو و میزان غذا بر روی صفحه آنها نمایش داده می شود. ما با ترندهایی از گذشته و نیاکانمان و ترندهایی از آینده محاصره شده ایم. انتخاب ترند مناسب برای طراحی آشپزخانه باید بر اساس شرایط زندگی هر فردی و خانواده اش صورت گیرد.

طراحی آشپزخانه ها در قرن بیست و یکم
طراحی آشپزخانه ها در قرن بیست و یکم

کاربری و عملکرد فضای آشپزخانه

طراحی آشپزخانه یکی از سخت‌ترین بخش های طراحی می باشد،چون برای به وجود آوردن سطح عملکردی و همچنین فضای انبار و تجهیزات باید با دقت سازمان دهی شود. برای آشپزخانه ای که بیش از یک کاربر دارد برای عملکرد بهتر باید فضای کاری و حرکتی باهم طراحی شود. یکی از مهمترین نکات در طراحی آشپزخانه نحوه قرار دادن سه عنصر: یخچال، سینک و اجاق گاز.

این عناصر به ترتیب منطقه آماده‌سازی، منطقه شستشو و منطقه پخت و پز را مشخص می کند که در مجموع سه راس مثلث کار (Working Triangle) را تعیین میکند.

طراحان داخلی علاوه بر تهیه نقشه ای بر اساس مثلث کاری، باید شرایط نگهداری از تعداد زیادی از وسایل که شامل ظروف و دیگر لوازم آشپزخانه های امروزی، را نیز در نظر بگیرند.

مثلث کار

جمع فضای مثلث کار بین 365 CM در 670 CM می باشدکه در تصویر زیر چگونگی چیدمان مثلث کار برای ابعاد و شکل هر فضای خاص را توضیح میدهد:

مثلث کار در طراحی آشپزخانه
مثلث کار در طراحی آشپزخانه

آشپزخانه تک جداره (Single_Wall Kitchen)

ساده‌ترین شکل سازمان دهی آشپزخانه، یک ردیف لوازم خانگی و تجهیزات و فضای پیشخوان است که کنار دیوار چیده شده است. این طرح مناسب فضای باریک و طولانی است که در آن آشپزخانه میتواند مجزا باشد یا در مرکز توجه در فضا قرار گیرد.کاربردی ترین طرح باید شامل فضای پیشخوان در دو طرف باشد و همچنین یخچال که برای استفاده از یک طرف نیاز به فضا دارد میتواند در انتهای دیوار قرار گیرد ولی باید توجه داشته باشید که بازشو در یخچال به سمت پیشخوان باشد.

آشپزخانه تک جداره
آشپزخانه تک جداره

آشپزخانه راهرویی (Galley Kitchen)

آشپزخانه راهرویی دارای دو ردیف پیشخوان به موازات یکدیگر است. سینک ظرفشویی، ماشین ظرفشویی و اجاق گاز (مناطق شستشو و پخت و پز) در یک راستا و یخچال (منطقه آماده‌سازی) در پیشخوان روبه رو قرار گیرد. پیشخوان ها برای استفاده بیش از یک نفر باید 120 سانتی‌متر فاصله داشته باشد.ولی اگر برای استفاده یک نفر باشد فاصله پیشخوان ها از هم میتواند به 90 سانتی‌متر کاهش پیدا کند.ولی اگر دسترسی فضایی از آشپزخانه باشد، 90 سانتی‌متر پیشنهاد نمی شود.

آشپزخانه راهرویی
آشپزخانه راهرویی

آشپزخانه L شکل (L-Shaped) یا U شکل (U-Shaped)

در این نوع آشپزخانه ها، وسایل و تجهیزات در هر دو یا سه طرف چیدمان میشود که در هر دو دسته فضاهای بزرگ و کوچک به کار می روند اما باید دقت کنید که در فضاهای بزرگ تر، مثلث کار در محدوده 360 CM  تا 670 CM باقی بماند که معمولا در چنین چیدمان هایی یک بازوی L یا U پیشخوانی را شکل میدهد که برای صرف وعده غذایی خصوصی به کار می رود و بهتره پیشخوان سرو غذا با افزایش ارتفاع از حوزه های کاری آشپزخانه جدا شود.

آشپزخانه L شکل یا U شکل
آشپزخانه L شکل یا U شکل

آشپزخانه جزیره ای (Island Kitchen)

یک میز کار مرکزی، فضای کاملی برای انجام فعالیت های مختلف می باشد که بسته به نوع آشپزخانه و فضای موجود میتواند به منطقه پخت و پز یا آماده‌سازی اختصاص یابد. در بین این چند نمونه آشپزخانه این چیدمان کمک میکند تا روابط اجتماعی خانواده تقویت شود و بهتر است جزیره در فضایی با وسعت زیاد بین پیشخوان و جزیره طراحی شود.

Island Kitchen
آشپزخانه جزیره ای

منطقه شستشو (Washing Zone)

منطقه شستشو در درجه اول از سینک ظرفشویی و ماشین ظرفشویی تشکیل می شود. در حالت ایده آل، سینک دارای دو لگن شستشو است. ماشین ظرفشویی هم باید در یک سمت سینک ظرفشویی قرار گیرد ولی باید توجه داشته باشید تا فضای کافی برای شستن ظروف در سینک وجود داشته باشد تا در مواقعی که در ماشین ظرفشویی باز است مانع شستشو در سینک نباشد. و اگر آشپزخانه ماشین ظرفشویی ندارد حتما باید بالای پیشخوان از آبچکان استفاده شود. همچنین داشتن یک سطل زباله در نزدیکی سینک برای خالی کردن زباله قبل از شستشو ظروف بسیار مهم است. سطل های زباله معمولا داخل کابینت و زیر سینک قرار دارند برای جلوگیری از بهم ریختگی بصری کابینت سطل زباله را طوری قرار دهید که در کابینت، در زمانی که باز است مانع از باز شدن در ماشین ظرفشویی نشود. و برای جلوگیری از این تداخل عملکردی بهتر است ماشین ظرفشویی در طرف دیگر سطل زباله و دور از آن قرار گیرد.

منطقه آماده سازی (Preparation Zone)

منطقه آماده‌سازی شامل یخچال و یک فضای کاری هم ارتفاع و در کنار آن پیشخوان برای آماده‌سازی غذا است. یخچال باید نزدیک فضای انبار غذا باشد تا بتوانید به مواد غذایی فاسد شدنی و غیر فاسد شدنی از منطقه آماده‌سازی به راحتی دسترسی داشته باشید. انواع مختلفی از ترکیبات یخچال و فریزر وجود دارد که هر یک برای مکان خاص و کاربران متفاوت مناسب است. همچنین بسته به اندازه آشپزخانه باید ابعاد یخچال را انتخاب کرد. هر نوع فعالتی روی سطح خاصی باید انجام شود. مثلا برای پهن کردن خمیر، سطح مرمر مناسب است یا برای خرد کردن سطح چوبی مناسب است. انتخاب سطح بسته به سلیقه کاربر و بودجه متفاوت است.نمونه های دیگر متریال ها برای استفاده در سطح پیشخوان عبارت است از: گرانیت، کوارتز، فولاد ضد زنگ، بتن و…است.


اندازه استانداردها (Standard Dimensions)

کاربرد

عرض (CM)

طول (CM)

ارتفاع (CM)

سینک ظرفشویی دو لگن

140_70

55_35

20_15

سینک ظرفشویی تک لگن

80_35

55_35

20_15

ماشین ظرفشویی

60

65_60

90_85

یخچال و فریزر

90_80

85_65

215_170

یخچال فریزر ساید بای ساید

90_75

85_75

175_165


منطقه پخت و پز (Cooking Zone)

منطقه پخت و پز شامل اجاق گاز یا ترکیبی از اجاق گاز و فر دیواری است. که درآشپزخانه های کوچکتر، اجاق گاز انتخاب مناسب تری است. ولی در آشپزخانه های بزرگتر، استفاده یک اجاق گاز جداگانه و فر دیواری گزینه بهتری است. در هر دو چیدمان، باید سطح پیشخوان دو طرف اجاق گاز و اجاق گاز رومیزی در برابر حرارت مقاوم باشد. همچنین قابلمه ها و ماهیتابه ها باید در نزدیکی اجاق گاز قرار گیرد تا قابل دسترس باشد. حداقل فضای رفت و آمد در مقابل اجاق گاز رومیزی 90 CM است.

سیستم تهویه مناسب برای آشپزخانه خیلی مهم می باشد یا یک سیستم که هوا را از طریق یک فیلتر زغال چوب یا سیستمی که دود را از طریق مجرای خارج می کند، و بعضی از هود ها دود را مستقیم از دود کش به بیرون انتقال میدهد ولی این نوع تهویه ها برای ساختمان های چند واحدی مناسب نیست.


اندازه استانداردها (Standard Dimensions)

کاربرد

عرض (CM)

طول (CM)

ارتفاع (CM)

اجاق

95_60

70_55

20_70

اجاق فر دار

100_55

70_60

100_90

فر دیواری

75_55

60_55

120_70


ملاحظات در برش عمودی

لوازم آشپزخانه مانند ماشین ظرفشویی یا ماشین لباسشویی و… داراری ارتفاع استاندارد 90 CM است که پایه های آنها قابل تنظیم است که امکان تراز کردن با سطح کار مجاور را دارد. برای ایستادن مقابل پیشخوان جایی برای قرار گیری پا در نظر میگیرند که به آن پاخور گفته میشود و حدودن بین 5 الی 10 سانتی‌متر از زمین فاصله دارد. کابینت های مجاور این تجهیزات باید با در نظر داشتن این ابعاد طراحی شود. روی سطح کار تا زیر کابینت دیواری حداقل فاصله عمودی 40 سانتی‌متر و حد اکثر 60 سانتی‌متر می باشد. در های کابینت های بالا باید لولای 180 درجه داشته باشد تا هنگام باز بودن سر افراد به آن برخورد نکند.

ملاحظات در برش عمودی
ملاحظات در برش عمودی

اتاق غذاخوری در ترکیب با آشپزخانه

آشپزخانه با یک میز غذاخوری درون آن به فضای بیشتری در برابر حوزه های کار نیاز دارد.

اتاق غذاخوری در ترکیب با آشپزخانه
اتاق غذاخوری در ترکیب با آشپزخانه


استاندارد طراحی روشنایی در آشپزخانه

نور یک عنصر حیاتی در هر طراحی داخلی است. به طور طبیعی، باید طرح اتاق را تکمیل کند و به خودی خود عالی به نظر برسد، اما وسایل روشنایی همچنین باید سطح نور راحت را برای کل فضا فراهم کند، نور کافی برای فعالیت هایی مانند مطالعه و کار ایجاد کند، به علاوه ویژگی های انتخاب شده را برجسته کند.در مورد ایده های آشپزخانه به طور خاص، آماده سازی و پخت و پز برای کار ایمن و کارآمد، البته که نیاز به روشنایی موثر دارد، اما به عنوان یک فضای چند منظوره، خواسته های دیگری نیز روی آن وجود دارد، بنابراین ممکن است بپرسید آشپزخانه من به چه مقدار نور نیاز دارد؟

تعادل بین نور طبیعی، نور کاری و نور محیط، جذاب ترین آشپزخانه را ایجاد می کند که به عنوان یک فضای کاری بسیار کاربردی نیز عمل می کند.

بهتر است بسته به میزان متراژ آشپزخانه تعداد روشنایی مورد نیاز را انتخاب کنید.توجه کنید که سطوح نور تحت تأثیر طرح های رنگی آشپزخانه، به ویژه رنگ کابینت و دیوارها قرار دارد همچنین پرده‌های مورد استفاده در آشپزخانه می‌تواند عامل مهمی باشد اما رنگ‌های تیره‌تر برای درب‌های کمد در حال حاضر ترند هستند، اما نور بیشتری جذب می‌کنند، به طوری که کمتر از این سطوح به داخل اتاق بازتاب می‌شود. مهمترین نکته طراحی این است که نور را در مناطقی که واقعاً به آن نیاز دارید مانند: میزهای کار، میز ناهارخوری، سینک و غیره… استفاده کنید. کنتراست نور و سایه می تواند به نواحی مهم کمک کند تا بیشتر برجسته شود و روشن‌تر به نظر برسد.

به نظر من چیدمان آشپزخانه کلیدی و مهم ترین عامل در طراحی آشپزخانه است. با این حال، هنگامی که چیدمان خود را انجام دادید، یکی از بزرگترین تأثیرات بعدی بر عملکرد آشپزخانه شما نورپردازی آشپزخانه خواهد بود. وقتی صحبت از راهنمای نورپردازی طراحی آشپزخانه می شود، توصیه من این است که نور زیادی اضافه کنید اما این کار را به صورت لایه ای انجام دهید و مطمئن شوید که می توانید هر لایه نور را به طور مستقل کنترل کنید.

اولین کار مهم این است که قبل از اینکه شروع به بررسی و برنامه ریزی طرح روشنایی آشپزخانه خود کنید، باید چیدمان آشپزخانه خود را نهایی و تایید کنید. مکان و نوع نورپردازی آشپزخانه که در نظر می گیرید تا حد زیادی به چیدمان آشپزخانه شما بستگی دارد. کابینت کجاست، جزیره یا کانتر کجاست، اگر کابینت های بلند یا دیواری دارید کجا قرار دارند. همه این عوامل تأثیر مستقیمی بر طراحی روشنایی دارند.

در کل سه نوع یا سه گروه نورپردازی اصلی داریم.


نورپردازی محیط در طراحی آشپزخانه

  • اولین نورپردازی، نورپردازی اصلی در سقف شماست. این نورپردازی است که برای پوشاندن کل اتاق استفاده می شود و یک پوشش کلی به فضای آشپزخانه شما می دهد. چند نکته وجود دارد که باید در مورد این چراغ‌ها در نظر بگیرید، از جمله مهم‌ترین آنها محل قرارگیری آنها و تعداد مورد نیازآنهاست.هدف این چراغ ها این است که اتاق را به طور یکنواخت با نور غرق کند. بنابراین شما به اندازه کافی نور می خواهید که اتاق را بپوشاند، اما نه آنقدر زیاد که همپوشانی داشته باشند و ما احساس کنیم روی سطح خورشید هستیم.
  • دومین نورپردازی، نورپردازی وظیفه ای است که به شما امکان می دهد تسلط بیشتری روی میز کار یا منطقه آماده‌سازی و پخت و پز داشته باشید مانند نورپردازی زیر کابینت با نور های LED خطی که در حال حاضر یکی از محبوب ترین روش های نور پردازی است.
  • سومین نور پردازی، نورپردازی تاکیدی است که برای عملکرد فضا ضروری نیست، اما از نظر طراحی داخلی مهم است. نورپردازی تاکیدی به جو فضا کمک می کند و ویژگی های اتاق را برجسته‌تر می کند. برای مثال نور پردازی دیوار آشپزخانه یا چراغ های آویزی تزیینی روی جزیره آشپزخانه.
نورپردازی محیط آشپزخانه
نورپردازی محیط آشپزخانه
نور پردازی محیط
نور پردازی محیط

هالوژن های سقفی چقدر از دیوار فاصله داشته باشد؟

سعی کنید هالوژن ها را در راستای لبه کابینت های خود قرار دهید، که معمولاً 60 سانتی متر از دیوار فاصله دارد. به این دو دلیل اصلی:

1 – هر کابینت دیواری به اندازه کافی از منبع اصلی روشنایی دور است و نمیتواند داخل کابینت را روشن کند، نور هالوژن کمک میکند بخشی از داخل کابینت روشن شود.

2 – و وقتی روی میز کار، کار می‌کنید، سایه‌ای در محل کارتان ایجاد میکند. چون منبع نور پشت سر شماست. بنابراین این 60 سانتی متر کمک میکند که روی میز کارتان روشن شود و شما به راحتی بتوانید کار خود را انجام دهید.

نورپردازی صحیح
نورپردازی صحیح
نورپردازی صحیح و درست
نورپردازی صحیح در طراحی آشپزخانه

هالوژن ها چقدر باید از هم فاصله داشته باشد؟

نورهای هالوژن باید از هم بین 80 تا 1.5 سانتی متر فاصله داشته باشد. ولی توجه داشته باشید که بیشتر از 60 سانتی‌متر از کابینت ها فاصله نداشته باشد.

ولی در هر صورت فاصله نورهای هالوژن به اندازه هالوژن و ارتفاع سقف و همچنین مقدار نور طبیعی وارد شده به محیط بستگی دارد.

برای حل این مشکل اگه بخواهیم یک قانون را در نظر بگیریم مثلا:

رای سقفی که دارای 2 متر و 43 سانتی‌متر است (8 فوت) بهتره فاصله هالوژن ها 1 متر و 21 سانتی‌متر (4 فوت) باشد.

فاصله هالوژن ها از همدیگر
فاصله هالوژن ها از همدیگر


نورپردازی در زیر کابینت دیواری

نورپردازی زیر کابینت برای یک آشپزخانه کاربردی بسیار مهم می باشد. این نور اضافی برای منطقه آماده‌سازی و منطقه پخت و پز مورد نیاز است. حتی اگر نورپردازی سقفی شما به درستی و اصولی انجام شده باشد با این حال و نور بسیار ملایمی روی میز کار می تابد و با اضافه کردن نورپردازی زیر کابینت، نور مستقیم بیشتری روی میزهای خود در مناطقی که بیشتر کار می کنید، می تابد.

امروزه نور های مختلفی برای زیر کابینت دیواری وجود دارد ولی من شخصا نور نوار LED را توصیه می‌کنم، چون نور یکنواخت‌تری ایجاد میکند و سطح صفحه کابینت گسترده‌تر روشن میشود. همچنین توجه کنید که نور به لبه بیرونی کابینت دیواری نصب شود، اگر نزدیک به دیوار نصب کنید سطح کمتری را روشن میکند و بیشتر به دیوار می تابد تا صفحه کابینت آشپزخانه.

نورپردازی در زیر کابینت دیواری در طراحی آشپزخانه
نورپردازی در زیر کابینت دیواری

چراغ های آویزی بالای جزیره

داشتن چراغ آویزی بر روی یک جزیره آشپزخانه یا شبه جزیره، اساساً در هر قسمتی که کابینت دیواری در بالای آن نداریم. بهتر است از نورپردازی خاص تری استفاده کنیم تا نور مستقیم روی کانتر بتابد.

فاصله چراغ های آویز از روی میز چقدر باید باشد؟ قانون کلی این است که قسمت پایین چراغ را بین 75 تا 90 سانتی متر (30 تا 36 اینچ) بالاتر از میز قرار دهید. با این حال، ارتفاع دقیق به قد شما بستگی دارد. چون این آشپزخانه شماست، اینکه دقیقا چقدر به کانترتاپ نزدیک است یا چقدر بالاتر از آن واقعاً به قد شما و ارتفاع کلی سقف بستگی دارد. شما می خواهید چراغ های آویز شما به اندازه کافی از سقف آویزان شوند تا به ایجاد نورپردازی کاربردی عملی و ایجاد این ویژگی ظاهری کمک کند، اما نه آنقدر پایین که لامپ ها جلوی دید شما را در آشپزخانه ببندد یا در هنگام ایستادن درست روی صورت شما قرار بگیرند.

چراغ های آویزی بالای جزیره
چراغ های آویزی بالای جزیره

چراغ های آویزی چقدر باید از هم فاصله داشته باشد؟

چراغ های آویزی بهتر است بیشتر از سه چراغ نباشد و فاصله این چراغ ها به انداره جزیره و تعداد چراغ ها بستگی دارد. برای مثال اگه سه چراغ آویزی دارید مطمئن شوید که از لبه جزیره و همچنین از یکدیگر فاصله دارند. برای انجام این کار، اندازه جزیره خود را بگیرید، آن را بر 4 تقسیم کنید و آویز را روی آن خطوط قرار دهید.

فاصله چراغ های آویزی از همدیگر
فاصله چراغ های آویزی از همدیگر

نورپردازی تزئینی یا تاکیدی در طراحی آشپزخانه

من نورپردازی تزئینی یا تاکیدی را برای موارد زیر در نظر می گیریم:

نورپردازی داخل کابینت – مانند کابینت های جلو شیشه ای یا داخل کابینت سالن -کشو زیر قفسه – مانند قفسه شناور- بالای کابینت های دیواری.

اساساً، هر نور اضافی در آشپزخانه نباید برای استفاده روی میز کار یا تمرکز بیشتر برای کار استفاده شود. می تواند به عنوان نور غیر ضروری طبقه بندی شود.

این نوع نورپردازی ها واقعا سبک‌تر و بیشتر بر زیبایی شناسی استفاده میشوند. فقط به این دلیل که تزئینی تر هستند به این معنی نیست که نباید آنها را اضافه کنید، این نوع جزئیات هستند که واقعاً می توانند آشپزخانه یا هر فضایی را زیباتر کند. این می تواند یک عامل شگفت انگیز واقعی ایجاد کند و آشپزخانه شما را به یک تجربه کاربری شادتر تبدیل کند. نورپردازی تزئینی یک چیز ترجیحی شخصی است، هیچ درست یا غلطی وجود ندارد.

نورپردازی تزئینی یا تاکیدی در طراحی آشپزخانه
نورپردازی تزئینی یا تاکیدی

دمای روشنایی

دمای رنگ یا دمای روشنایی هر نور با واحد کلوین اندازه گیری می شود.با تعداد کم حدود 2000 کلوین که یک رنگ نارنجی آماده بسیار گرم مانند نور شمع است. 4000 کلوین حد وسط است که به آن نور طبیعی گفته می شود.و نور بعدی به 7000 کلوین می رسد که یک نور بسیار آبی تر و سفیدتر است که به عنوان رنگ مهتابی شناخته می شود.

چه رنگی نور برای آشپزخانه بهترین است؟

من یک رنگ طبیعی تر / نور روز را توصیه می کنم، چیزی در حدود 4000-5000 کلوین برای نورپردازی اصلی محیط و میز کار.

این نور می‌تواند به تمرکز بیشتر کمک کند. ولی برای ایجاد یک محیط آرام تر می توان از نور نارنجی استفاده کرد. که ممکن است بخواهید برای برخی از چراغ های تزئینی خود استفاده کنید.

دمای روشنایی در طراحی آشپزخانه
دمای روشنایی

راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب هم قرار دارد.

TELEGRAM INSTAGRAM youtube

امتیاز: 0 از ۵ - تعداد رای: 0
اشتراک گذاری این صفحه
گفتگو و سوالات شما در این قسمت میتوانید نظر یا سوال خود را در مورد مقاله یا آموزش مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید برای ارسال دیدگاه لازم است در سایت وارد شده یا ثبت نام کنید ...
مطالعه با تمرکز بیشتر
پست های پربازدید هفته 6 پست پربازدید در دسترس شماست!
دانلود و نصب اسکریپت motion...

دانلود و نصب اسکریپت motion...

احسان ملائی
دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

مهدی فریدونی
آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

مهسا سلطانی
دانلود Adobe Firefly | هوش...

دانلود Adobe Firefly | هوش...

مهدی فریدونی
میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

مهسا سلطانی
صدا ها و افکتهای صوتی...

صدا ها و افکتهای صوتی...

احسان ملائی
دوره روتوش
دوره جامع گرافیک و ویدیو
×