نکات فودگرافی (عکاسی از غذا) در رستوران
در سال های اخیر تقاضا برای فودگرافی در رستوران فوقالعاده افزایش یافته است. فرهنگ غذاخوری در رستوران درحال رشد و پلتفرم های بصری مثل اینستاگرام نقش مهمی در این زمینه دارند.
عکاسی تبلیغاتی از غذا به طور سنتی در استدیوها انجام میشد وعکاسان به تنظیمات و چیدمان حرفه ای دسترسی داشتند. این جهش درفودگرافی برای همه (بدون توجه به اندازه و بودجه کسب و کار) باعث شد عکسبرداری از مواد غذایی در لوکیشن (فودگرافی در رستوران) بسیار رایج شود.
چالش های فودگرافی در رستوران در لوکیشن
-
بازه زمانی کوتاه.
برخلاف سایر سوژه های عکاسی، غذا مدت کوتاهی تازگی و جذابیت اش را حفظ می کند؛ بنابراین عکاسان فودگرافی باید سریع کار کنند. برخی ترفندها مثل استفاده از خمیر ریش تراشی، پوره سیب زمینی و روغن موتور که برای ظاهرسازی استفاده میشود می تواند این بازه زمانی کوتاه را افزایش دهد. با این حال در رستوران شما بیشتر از یک آب پاش برای سرحال کردن یک سالاد پژمرده دسترسی ندارید.
غذایی که بیش از 10-15 دقیقه بیرون مانده باشد، پلاسیده به نظر می رسد، بنابراین هنگام عکسبرداری در رستوران باید سریع و خلاقانه کار کنید. موضوع غذا باعث میشود سرعت عمل اهمیت بالایی پیدا کند. به هرحال طبیعت یک کافی شاپ یا رستوران همین است. بهتر است در اوایل هفته، (دوشنبه یا سه شنبه) عکاسی کنید و هرچه می توانید در اوایل روز شروع کنید، زمانی که رستوران یا کافی شاپ و…..خلوت باشد.
ممکن است تمایل داشته باشید برای گرفتن تصاویر (فودگرافی در رستوران) از فضا و جو در بازه های شلوغ عکاسی کنید اما عکسبرداری در مکان خلوت به این معنی است که:
- هیچ مشتری مزاحم عکاسی نمیشود.
- می توانید بهترین میز را کنار پنجره بچینید و هرچقدر می خواهید فضا داشته باشید.
- سرآشپز برای تهیه یک ظرف غذای بی عیب و نقص برای شما تمرکز بیشتری خواهد داشت.
-
چیدمان غذا برای فودگرافی در رستوران مهم است.
حداقل نصف فودگرافی در رستوران چیدمان غذا است و معمولا هم بودجه ای برای استخدام یک طراح در این زمینه وجود ندارد، آشپزهای مختلف بشقاب های مختلفی را تهیه می کنند. اگر قصد طراحی دارید (که احتمالاً به عنوان یک عکاس این کار را انجام می دهید)، از آشپز بخواهید که مواد را جداگانه (یا کارنیش) برای شما بفرستد تا خودتان آن را بچینید. ممکن است غذا بدون سس یا سبزیجات باشد اما برای مقابل دوربین طراحی اش کنید.
نه تنها به خاطر حوزه ی عکاسی که فعالیت می کنید نیاز دارید انعطافپذیر باشید بلکه باید بتوانید تصاویر را طراحی کنید، فضا را به درستی بگیرید و زمانبندی خوبی برای فودگرافی در رستوران داشته باشید.
فودگرافی در رستوران غیرقابل پیش بینی است.
نحوه ارائه و چیدمان غذا تاثیر خیلی زیادی در آخر می گذارد اما از طرفی هم می تواند غیرقابل پیش بینی و کنترل باشد حتی اگر همان غذا را قبلا در همان رستوران عکاسی کرده باشید باز هم در آخر نتیجه بستگی به کیفیت مواد غذایی آن روز و این که کدام آشپز ظرف را تهیه کرده دارد. غذا به خودی خود یک سوژه غیرقابل پیش بینی است اما لوکیشن و رستوران هم میتوانند غیرقابل کنترل باشند.
تقریبا هرگز نمی توانید برای فودگرافی در رستوران از تنظیمات نورپردازی آگاه باشید حتی اگر قبلا هم در آن لوکیشن عکاسی کرده باشید، کیفیت نور طبیعی هر روز بستگی به آب و هوای آن روز دارد. ماهیت و ذات رستوران ها و کافی شاپ ها باعث میشود کنترل این که چه کسی یا چیزی در هر عکس بیفتد سخت شود. حتی اگر برنامه ریخته باشید در یک روز خلوت عکاسی کنید باز هم در بهترین زمان این مکان ها بی نظم و آشفته اند. آزمایش کنید، انعطافپذیر باشید و سریع تصمیم بگیرید. در صورت امکان، از همه چیز چندین عکس مختلف بگیرید.
-
محدودیت تجهیزات.
معمولا وقتی در لوکیشن عکاسی میکنید، به همان تجهیزاتی که در استدیو در دسترس است دسترسی ندارید. احتمالاً باید بتوانید تمام تجهیزات را با خود حمل کنید. بیشتر رستوران هایی که من عکاسی میکنم در شهر هستند و در نزدیکی آنها هیچ پارکینگی وجود ندارد؛ بنابراین من باید بتوانم تمام وسایلم را در کوله پشتی قرار دهم.
تنظیمات عکاسی از غذا در لوکیشن برای فودگرافی در رستوران
غذاها به سرعت ظاهر تازه شان را از دست می دهند بنابراین من سعی میکنم چندتا عکس بگیرم. سه الی چهارتا غذا را به صورت تکی عکاسی میکنم و بعد عکس های گروهی میگیرم و بعد به سراغ تصاویر از فضا و فعالیت ها میروم.
-
نورپردازی
من هم مثل بیشترعکاسان سعی میکنم تا جای ممکن از نور طبیعی استفاده کنم. چیدمان را نزدیک پنچره قرار دهید و چراغ ها را خاموش کنید. برای جلوگیری از سایه و نور شدید از یک رفلکتور یا پخش کننده ی نور استفاده کنید (من از یک کاغذ سفید استفاده میکنم)
- از یک رفلکتور برای منعکس کردن کمی نور به عقب و پر کردن سایه ها استفاده کنید.
- نور پردازی از پشت و اطراف یک نورپردازی فوقالعاده برای فودگرافی در رستوران است.
-
تجهیزات
من مجبورم برای عکاسی در رستورن و کافی شاپ ها تجهیزاتم را همراه خود حمل کنم، بنابراین بیشتر وسایلم داخل یک کوله پشتی عکاسی جا می شوند.
-
محفظه پایین
یک محفظه در پایین برای لنز و دوربین من وجود من از لنز 50 میلی متری پرایم برای گرفتن جزئیات استفاده میکنم. لنز 18-55 میلیمتر برای گرفتن فضا و لحظات، انعطاف پذیری بیشتری دارد. همچنین می توانم یک کاغذ سفید در محفظه ی پایین و به عنوان پخش کننده نور قرار دهم.
-
محفظه بالا
من از محفظه بالایی برای حمل سیم و سایر موارد اضافی استفاده می کنم:
- باتری و شارژر یدکی دوربین
- شارژر لپ تاپ و تلفن
- کنترل از راه دور شاتر
- کلیپس های نگهدارنده برای ایمن سازی کابل های اتصال، ورقه های پخش کننده نور و غیره
- دستگاه اتومایزر (دستگاهی که برای خارج کردن آب، عطر یا هر نوع مایع دیگری به شکل اسپری به کار گرفته میشود) برای اسپری آب سرد
- موچین، گوش پاک کن، خلال دندان و سرنگ برای تزئین غذا
- کابل اتصال و مبدل لپ تاپ. دوربین کانن 1300D ویژگی اتصال بدون سیم دارد که بدون اینترنت پرسرعت به خوبی کار نمیکند. من معمولا به طور ثابت یکجا نمی ایستم و دائم زاویه را تغییر میدهم.
-
محفظه پشتی
این کیف همچنین یک جیب بزرگ مناسب لپ تاپ دارد. بنابراین من می توانم در طول روز به آن دسترسی داشته باشم.
-
بیرون
سهپایه من به پایین کوله پشتی بسته می شود. من از یک مانفروتو(سهپایه) با بازوی افقی استفاده می کنم. برای یک محیط غیرقابل پیش بینی مانند کافی شاپ یا رستوران به اندازه کافی محکم است همچنین می توان از چند زاویه عکسبرداری کرد، بنابراین برای فودگرافی در رستوران و گرفتن عکس از بالای سوژه و عکسبرداری در فضاهای تنگ و نامناسب آسان است.
برای عکس گرفتن از بالای سوژه، من ترجیح میدهم روی زمین عکس بندازم یا سهپایه را در ارتفاع کامل روی میز عکسبرداری یا سطح قرار دهم. و همینطور برای داشتن ارتفاع مناسب از صندلی استفاده میکنم. رفلکتور (پخش کننده نور) سه در یک من از دسته کیف آویزان می شود. من همچنین از یک کاغذ تاشو به عنوان رفلکتور دستی استفاده میکنم.
-
سایر عکس ها
نکته ای که در مورد عکاسی در لوکیشن وجود دارد این است که فقط درمورد عکاسی از غذا نیست و یا یک ظاهر وچیدمان ثابت که بتوانید یک یا دوعکس کاملاً یکدست و کامل از یک ظرف غذا بگیرید. شما باید سریع وانعطاف پذیر باشید تا چندین نوع عکس بگیرید. غذاهای موجود در منو، میزها، عکسهای پشت صحنه، عکاسی از فضا…..
عکاسی در لوکیشن رستوران ها، کافی شاپ ها و اماکن دیگر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است، اما با وجود این مشتریان، شما باید برای شبکه های اجتماعی عکاسی کنید، با یکی دوتا عکس نمیشود این راه را میان بر زد، در عوض شما برای فودگرافی در رستوران باید انعطافپذیر و سازگار با محیط باشید.
البته عکاسی در رستوران می تواند مفید هم باشد و تاثیر کارتان را بلافاصله در شبکه های اجتماعی ببینید.
راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب هم قرار دارد.