اگر عاشق اتاق ، خانه و تخت خوابتان هستید! نحوه فریلنسر شدن مقاله خوبی برای رسیدن شما به شغل رویایی تان خواهد بود …
فریلنسر کیست و آیا شغل خوبی است؟
ابتدا باید گفت در این مقاله ، سر شما را درد نخواهیم آورد! این مقاله به درخواست شما عزیزان در بیت گرف منتشر می شود. پس باید برای شما بنویسیم …
بریم سر اصل مطلب ! فریلنسر به کسی گفته می شود که برای خود آزادانه کار می کند! فریلنسر می تواند پروژه محور نیز مشغول انجام کاری شود و با اتمام پروژه ، کار فریلنسر نیز تمام خواهد شد. مگر اینکه کارفرما درخواست پروژه و طرح دیگری را برای فریلنسر بفرستد.
ادامه این مقاله به شما در جواب سوال “نحوه فریلنسر شدن” به خوبی کمک می کند. چرا که از زبان یک فریلنسر نوشته شده است.
چگونه می توان فریلنسر بود؟ نحوه فریلنسر شدن ؟
همه می توانند یک فریلنسر باشند! اما نیاز به تخصص حداقل در یک زمینه خواهند داشت. زمینه هایی مانند مترجم ، طراح گرافیک ، مدل ساز سه بعدی ، تولید کننده محتوا ، متخصص بازاریابی ، توسعه دهنده نرم افزار ، برنامه نویس ، متخصص سئو ، متخصص امنیت مجازی و گویندگی ، فیلد های بسیار مناسب در بازار روز دنیا و ایران برای رشد در زمینه فریلنسری هستند.
مزایای فریلنسری ؟
- فعالیت در مکان و زمان دلخواه (نیاز به حاضر شدن 7 صبح در مکان کار نیست!)
- عدم مشمولیت مالیاتی (در اکثر موارد)
- فعالیت بر پروژه های متنوع
- نداشتن تعهد قوی ، در صورت نتوانستن با برگشت دادن هزینه مشکل رفع می شود.
- فراهم شدن بستر رشد موثر در صورت داشتن تخصص مناسب
- آزادی انتخاب کارفرما (در صورت نداشتن تمایل به انجام کار ، راحت نه بگویید!)
- رئیس شما هستید! کسی نمی تواند شما را سرزنش و ملامت کند!
- میتوانید حتی با داشتن شغل ثابت ، فریلنسری را در زمان های آزاد انجام دهید.
معایب فریلنسری ؟
- عدم وجود تسهیلات و عدم برخورداری از امتیازات قانونی
- امتیازات قانونی نظیر حق بیمه را ندارید!
- هیچ تضمینی برای درآمد خوب و ثابت نیست …
- اگر با روحیات شما سازگار نباشد ، ممکن است شما را به سمت یاس و افسردگی و منزوی شدن پیش ببرد …
- اگر میخواهید برند شخصی خودتان را بنیان گذاری کنید، باید سخت بکوشید. باید کار قوی ارایه کنید.
- باید از همه چیز سر در آورید! یعنی ممکن است با داشتن چند تخصص بیشتر ، با راحتی بیشتری ، پروژه بگیرید.
- ممکن است حتی با وجود مشتریان ثابت به این فکر کنید که آینده چگونه خواهد شد؟
- با داشتن یک تخصص شاید نباید وارد دنیای فریلنسری شوید! بهتر است چند تخصص داشته باشید! (تخصص بیشتر ، امنیت شغلی بیشتر)
بیش از 54 میلیون آمریکایی می خواهند که از دست شغل های سنتی رها شده و با انتخاب فریلنسری آزادی کاری بیشتری داشته باشند تا بتوانند سبک زندگی مورد علاقه شان را ایجاد کنند. ما هر روز شاهد تغییر رویکرد شرکت های مختلف هستیم ، آن ها نیز بیشتر تصمیم دارند تا برخی از کارهای خود را به فریلنسر ها برون سپاری کنند.
چگونه فریلنسر با امنیت شغلی بالایی باشیم؟
باید از همان ابتدای شروع به قدم گذاشتن در این زمینه ، به پل های پشت سر خودتان فکر کنید! ممکن است در اتمام کار با بد رفتاری با مشتری ، ندانسته چند مشتری را نیز از دست بدهید. چرا که اگر کارتان به خوبی انجام می شد ، به احتمال خیلی بالا ایشان شما را به دوستانش نیز معرفی می کرد. پس چند نکته زیر را در نظر داشته باشید :
1 – به صورت پیوسته در حال آپدیت خود باشید
با مثال توضیح می دهم، ممکن است شما طراح کاملا حرفه در فتوشاپ باشید! اما در شروع کار با افرادی برخود کنید که یک سوال را از شما مدام پرسند! مثلا می گویند به نظرتان چطور فروش مان را افزایش دهیم؟ و شما می گویید از دوستان بازاریاب کمک بگیرید.
به صورت اتفاقی ایشان با مراجعه به فریلنسری که بازاریابی می داند، متوجه مهارت وی در زمینه فتوشاپ و گرافیک می گردد. به همین راحتی سفارش بعدی برای شما نخواهد بود. شما با دانش کم خود ، یک مشتری بالقوه را از دست دادید.
لذا به دوستانی که در این عرصه قدم می گذارند، توصیه میکنم حتما در زمان بیکاری که مدام از تخت و کاناپه به آشپزخانه سر می زنند، کمی هم به زمینه های دیگر علاقه مند باشند.
2 – با هزینه کم نیز شروع به فریلنسری بکنید!
باور کنید یا نه ! فریلنسری هایی حتی در همین ایران مان زندگی می کنند که برای یک پروزه چند روزه حقوق بیشتری از یک کارمند دریافت می کنند. این فریلنسر ها به کارهای کوچیک بی توجه هستند، اما اگر سرگذشت همه آن ها را جستجو کنید ، خواهید دید که با پروژه های چند 10 هزار تومانی شروع کرده اند. بی توجهی این فریلنسری های حرفه ای موجب می شود کارهای کوچیک به افرادی که هنور برند شخصی شان را نساخته اند تعلق یابد. پس از همان ابتدا خود را یک فریلنسر حرفه ای ندانید و حقوق های کم را نیز قبول کنید. همین تجربیات شما را حرفه ای خواهد کرد!
اوایل شما نمونه کار زیادی برای تحویل به کارفرما نخواهید داشت! برای همین بیشتر از این که به فکر رشد برند تان باشید، به فکر ساخت نمونه کار باشید. حتی اگر شده رایگان کار کنید. شما باید استعداد تان را به دیگران نمایش دهید. فراموش نکنید تجربه شما از این کار ها ، در آینده به قدرت شما اضافه خواهد کرد ، پس غرور خود را بشکنید.
3 – در ذهن تان برای خود یک برنامه کامل داشته باشید
با توجه به آنچه در بالا گفته شد، شاید با انتخاب و حرف های هر کارفرما ، کشتی تان را به هر جهتی سوق دهید. این اشتباه ترین کار ممکن است. شما باید به درجه ای از اطلاعات دست پیدا کنید که توسط آن بتوانید عیار این جهت ها را بسنجید. برای من که مدیر بیت گرف هستم ، مطمعنا داشتن تخصص در زمینه بازاریابی آنلاین هر روز به توسعه من و بیت گرف کمک خواهد کرد. پس اگر کارفرمایان من را به سمت بازاریابی سوق دهند، با شوق سوق خواهم گرفت !
4 – خود را به یک برند تبدیل کنید
از همان ابتدای شروع کار بیت گرف ، در تمامی کلاس ها به دانشجویان همواره گفته ام که به توسعه شخصی خود و برند شان فکر کنند. شما در ابتدا شاید به دنبال تخصص آمده باشید! تخصص شما برای شما می تواند میلیون ها پول بیاورد! اما توسعه و رشد برند شما ، می تواند برای شما ارزش بیاورد. پس شما ارزشی خلق می کنید که در سایه آن فریلنسری شما امنیت پیدا می کند.
آیا می دانید نقطه قوت شما چیست و آن را تبلیغ می کنید؟ آیا میدانید نقطه ضعف شما چیست و به فکر بهبود آن هستید؟ آیا در نگاشتن رزومه خوب عمل می کنید؟ یا روی یک کاغذ دست نویس تحویل کار فرما می دهید؟ یا به صورت شفاهی ؟
تحویل به این 2 صورت مخرب ترین های کارها در برند شما خواهد بود. من همواره به دانشجویان توصیه می کنم که سایت های ساخت رزومه آنلاین استفاده کنند. تا رزومه خود را به صورت طبقه بندی شده و شکیل تحویل کارفرما دهند.
همیشه به “چگونه خودم را معروف کنم” فکر کنید! به اسم خودتان مانند یک برند، اعتبار و ارزش ببخشید. با افتخار از کسب و کار فریلنسری خود بگویید.
5 – فضای مجازی را دریابید
نمی خواهم بگویم در فضای مجازی فعالیت کنید، چون میدانم این کار را انجام می دهید. اما آیا از فضای مجازی که فعالیت میکنید اطلاعاتی دارید؟ می دانید چطور باید کاربر را جذب کنید؟ چطور ایشان را به مشتریان بالقوه تبدیل کنید؟ اگر نه ، توصیه میکنم حتما در این زمینه ها مطالعه کنید.
در ادامه آموزش نحوه فریلنسر شدن باید گفت ، کسب و کارتان را در فضای مجازی گسترش بدهید. در ارسال رزومه به کارفرمایان ، به هیچ وجه به صورت تایپی از فضای مجازی استفاده نکنید! شما باید در وبسایت ، شبکه مجازی و … لینکی برای سوابق خود بسازید و آن را به کارفرما تحویل دهید.
در سایت فریلنسر دات کام ، شما برای کار ها پیشنهاد می دهید! پس در فضای مجازی هم می توانید برای کار بجنگید و مدام پیشنهاد ارسال کنید.
فضای مجازی کاری و خصوصی را نیز با هم مخلوط نکنید! چرا که واقعا زیان خواهید دید.
6 – حتی اگر با انجام کار با هزینه کم ، کسی به شما کار ندهد!
چرا نگران هستید؟ خیلی از دانشجویان این سوال را از من می پرسند و پاسخ همیشه من این است که “نمونه کار فیک تولید کنید”
بله درست شنیدید! کسی از کارفرمایان به دنبال لوگوی طراحی شده توسط شما، برای یک آبمیوه فروشی در یک شهر کوچک آنطرف کشور یا جهان نمی گردد، اما وقتی ببیند نمونه کار دارید ، کار برای شما خواهد بود. لذا حتی در اوایل اگر می خواهید رایگان کار نکنید. نمونه کار بسازید! البته برای برنامه نویسان این سخت خواهد بود. چون کارفرما می گوید : “این سایتی که طراحی کرده ای پس کوش؟ و چرا بالا نمیاد” ، اما برای طراحان گرافیک و ویدیو کار بسیار ساده ای است.
7 – خوش قول باشید! همین (معجزه 1)
باور نمیکنید که خوش قولی معجزه می کند. من سال ها به فریلنسری پرداخته ام. اصولا وقتی طرحی در یک ساعت آماده می شد ، به کارفرما قول 3 ساعت را می دادم. اما سر همان ساعت اول با ایشان تماس گفته و می گفتم “جناب طرح شما آماده شده است!” نمی دانید که چگونه معجزه می کرد! همین فردا امتحانش کنید.
8 – صبور باشید (معجزه 2)
من بسیاری از دانشجویانم را دیده ام که ناراضی اند، از این که کارفرما بار ها درخواست ویرایش طرح را داده است. اگر رقیب شما چند درصد حوصله بیشتری به خرج دهد، شما به راحتی مشتریان بعدی را از دست خواهید داد. پس کار را در زمان هایی که حوصله و انرژی زیادی دارید به کارفرما تحویل دهید. تا اگر ایرادی وجود داشت و درخواست ویرایش داشتید. به سادگی انجام دهید. انتقاد پذیر باشید ، برای اینکه فریلنسر موفقی شوید باید انتقاد پذیر بوده و ایرادهایی که به کار گرفته میشود را پذیرفته و در جهت اصلاح آنها تلاش کنید.
9 – فریلنسر های سطح متوسط بخوانند
همواره به فریلنسر های سطح متوسط توصیه می کنم ، همیشه در حال یافتن زمینه های مرتبط بوده و در جهت رشد خود تلاش کنند. مهارت در برقراری ارتباط می تواند بهترین ابزار شما در رویارویی با یک مشتری خوب باشد.
برای خود در کنار رزومه شکیل تان ، جداول قیمت گذاری تعیین کنید. کار ها را به صورت ساعت/تومن انجام دهید (مثلا 40 هزار تومان برای هر ساعت طراحی با ایلاستریتور) یا برای هر کار نرخ جداگانه تعیین کنید. (مثلا طراحی پوستر 100 هزار تومان)
جداول قیمت گذاری تان را به قسمت های مختلف تقسیم کنید. مثلا PDF جداگانه برای طراحی لوگو داشته باشید ، به طور مثال طراحی لوگو تایپی ، ساخت نماد ساده ، ساخت نماد پیچیده ، طراحی امضا ، ساخت لوگو به همراه طراحی ویزیت کارت را در یک فایل قرار دهید. زیرا آن ها به هم مرتبط هستند. حالا چرا؟ تا وقتی رقیب تان می خواهد قیمت های شما را بسنجد ، فقط بخش کوچکی از قیمت ها را توسط این PDF جداگانه به دست بیاورد. (حرفه ای باشید)
حداقل 30 درصد هزینه طراحی را قبل از شروع کار دریافت کنید. تا تسویه حساب کامل کارفرما از ارسال طرح اصلی خودداری کنید. می توانید طرح را با واتر مارک تحویل دهید. در این زمینه بسیار فکر کنید تا یک برنامه خوب تنظیم کنید.
صحبت از ضعف اینترنت نکنید! همیشه به اینترنت پر سرعت برای ارسال فایل ها متصل باشید. حداقل اگر متصل نیستید، قبل از ارسال کامل فایل به کارفرما قول “چند لحظه دیگر دست شماست” را ندهید.
در زمینه کاریتان فقط به گفت و گو بپردازید و تا جای ممکن اجازه صمیمی شدن کار فرما با خودتان را ندهید! زیرا نهایتا وقتی طرح و پروژه را تحویل دادید با کلمه ای شما را می توانند نا امید کنند، چون با شما صمیمی شده و فکر میکنند شما ناراحت نمی شوید.
شما با فعالیت در سایت FREELANCER می توانید درآمد دلاری داشته باشید و به کارفرمایان خود را معرفی کنید!
نتیجه گیری از نحوه فریلنسر شدن و فریلنسری
در پایان مقاله “نحوه فریلنسر شدن” باید گفت ، فریلنسر بودن جنبه های مثبت و منفی دارد! اما اگر خوب دقت کنیم ، تمامی شغل ها موقعیت های خوب و بد خواهند داشت. شغل خوشبخت وجود ندارد، کسی در شغلش موفق است که از پیش آمد ها و مشکل ها ناراحت نشده و به فکر رفع آن ها باشد. کسی که مشکلات را مانند مانع می بیند در همه شغل ها بدون موفقیت خواهد ماند.
شاید باید ریسک کنید تا فریلنسر باشید، اما اگر توصیه های بالا را در نظر بگیرید، فریلنسری میتواند شما را به دنیای اطراف تان معرفی کرده و به زندگی دلخواه تان برساند. اگر روحیه مواجهه با مشکل را دارید ، فریلنسری بهترین شغل برای شماست.
بیت گرف می تواند به شما در زمینه فریلنسری گرافیک بسیار کمک کند، کافیست سری به آموزش های رایگان فتوشاپ بیت گرف بزنید.
در صورتی که تجربه فریلنسری داشته اید، لطفا در دیدگاه های این پست در همین پایین به راهنمایی دوستان خود بپردازید و تجربیات تان را با ما به اشتراک بگذارید.
راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب هم قرار دارد.
سلام . میخواستم بدونم فونت عکس اخری چیست؟ ( تجربیات ارزنده )
سلام وقت بخیر
فونت ایران یکان.
سلام جناب آقای اعتمادی
واقعا نکتههای بسیار کاربردی و آموزندهای بود تشکر از شما
امیدوارم همیشه موفق و سلامت باشید
سلام وقت بخیر
سپاس از شما.
مثل همیشه عالی . ممنون از مقاله خوبتون
متشکرم ، موفق باشید
بسیار مقاله خوب و مفیدی بود . بعد از چندسال کار خیلی از مطالبی که عنوان کردید رو با پوست و استخون درک می کنم و می فهمم. و فکر می کنم پایانی ندارد . همیشه باید در حال تلاش و پیشرفت باشیم با توکل بر خدا. ممنون
ممنون از وقتی که برای بیان دیدگاه تان گذاشتید.
عالی و فوق العاده بود این مطلب و خوشبختانه این موضوع فری لنسرینگ داره تو ایران جا میوفته
تشکر از همراهی شما