چه زمان فوکوس دستی بهتر از فوکوس خودکار است؟
دوربین های دیجیتال امروزی، دو قابلیت عکسبرداری اتوماتیک و نیمه اتوماتیک را برای عکاسان فراهم میکنند که تفاوت هر دو، در روش های مختلف نوردهی تصاویر است. به علاوه بسیاری از دوربین ها گزینه هایی برای حالت های مختلف فوکوس (به عنوان مثال – فوکوس خودکار، فوکوس پیوسته برای سوژه های متحرک، فوکوس تک نقطه، فوکوس چند نقطه، فوکوس تشخیص چهره و فوکوس دستی) را در اختیار شما قرار می دهند. بنابراین تعجبی ندارد که بسیاری از عکاسان هیچ وقت از قابلیت فوکوس دستی دوربین و لنزشان استفاده نمیکنند.
در حقیقت برخی از عکاسان حتی از وجود سوئیچ، فوکوس دستی / خودکار در کنار لنز خبر ندارند! و بدون آنکه از این قابلیت آگاه باشند سال ها فقط با حالت فوکوس اتوماتیک یا خودکار کار میکنند!.
بنابراین چه زمان، فوکوس دستی بهتر از فوکوس خودکار است؟
جواب ساده است، زمان مناسب یا غلطی برای استفاده از فوکوس دستی یا خودکار وجود ندارد، هر دو تقریباً در هر شرایطی می توانند نتایج خوبی داشته باشند. اما گاهی پیش می آید استفاده از فوکوس دستی آسان تر است:
عکس ماکرو (Macro)
در زمان عکاسی ماکرو استفاده از این فوکوس نتایج بهتری ایجاد میکند. عمق کم میدان در این نوع عکاسی نیازمند فوکوس دقیق است و فوکوس روی قسمت اشتباه سوژه، می تواند تأثیر قابل توجهی بر تصویر نهایی بگذارد (تاثیر خوب یابد) فوکوس دستی کنترل را کاملاً در دستان شما میگذارد و در تصویر، قمست درست سوژه را در فوکوس قرار میدهد.
تصاویر پرتره
در عکاسی پرتره نیز، فوکوس دقیق حائز اهمیت است. زمانی که از سوژه انسانی عکسبرداری میکنید بیشتر مواقع چشم های سوژه باید در فوکوس کامل قرار گیرد و کنترل کاملی که فوکوس دستی در اختیار شما میگذارد این کار را عملی میکند. به جای آن که نقاط فوکوس دوربین را روی چشم های سوژه بندازید و دکمه ی فوکوس را نصفه فشار دهید تا فریم را بگیرید، حالت فوکوس دستی این فرایند را بسیار ساده تر خواهد کرد.
زمان عکسبرداری از پشت شیشه یا فنس
اگر تجربه عکاسی در موزه یا باغ وحش را داشته باشید قطعا متوجه شدید فوکوس دوربین زمان عکسبرداری از پشت فنس یا شیشه سردرگم میشود و به جای سوژه روی فنس فوکوس میکند. فوکوس دستی به طور کامل از این امر جلوگیری می کند و به شما امکان می دهد تا به دوربین بگویید کدام قسمت ها تار و کدام قسمت ها در ناحیه فوکوس قرار بگیرند.
در عکسبرداری اکشن از فوکوس دستی استفاده کنید
فوکوس خودکار زمان عکسبرداری از سوژه هایی که حرکت سریع دارند مثل ماشین های مسابقه، هواپیما یا حیوانات در حال دویدن و پرواز کردن، می تواند یک تجربه ناامید کننده به همراه داشته باشد. حتی حالت فوکوس پیوسته (Continues Focus) اگر بطور بی وقفه سوژه را دنبال نکنید قادر به فوکوس نخواهد بود. راه حل، سوییچ روی فوکوس دستی است. روی نقطه ای که سوژه از آنجا عبور میکند فوکوس کنید و از آن جا عکاسی کنید.
عکاسی در نور کم
فوکوس در محیط های کم نور ممکن است برای بعضی از دوربین ها و لنزها دشوار باشد. زمانی که روی حالت فوکوس خودکار هستید و میخواهید یک شات بگیرید دوربین به تقلا می افتد چرا که لنز یک دور کامل روی گزینه های فوکوس میچرخد تا در مورد محل فوکوس تصمیم بگیرد. و این عمل پروسه عکاسی را طولانی و طاقت فرسا خواهد کرد.
تکلیف فوکوس دستی
عکسبرداری در حالت فوکوس دستی مهارتی است که شما باید آن را یاد بگیرید و تمرین کنید. زمان عکاسی از اشیا ثابت زمان بیشتری دارید تا فوکوس درست را به دست بیاورید، اما زمانی که با سوژه های متحرک کار میکنید این امر دشوارتر خواهد بود بنابراین تمرین کنید این هفته یکی دو ساعت را به دوربین خود اختصاص دهید تا فقط در حالت فوکوس دستی عکاسی کنید. روی موضوعات مختلف از جمله سوژه های متحرک تمرین کنید. در حالی که جلسه تمرین شما ممکن است نتایج خوبی نداشته باشد، مهارتی که یاد می گیرید مفید خواهد بود.
راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب هم قرار دارد.
درباره تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوای بیت گرف متشکل از افراد با استعداد در زمینه گرافیک، ویدیو ، سینما، انیمیشن و ... است تا بهترین مطالب و نکات را با شما در میان بگذارد.
نوشته های بیشتر از تیم تولید محتوامطالب زیر را حتما بخوانید
-
آموزش ساخت انیمیشن در 3D Max | همراه با رندر
24 بازدید
-
آموزش طراحی روزنامه در ایندیزاین
66 بازدید
-
آموزش مدلسازی بالش (کوسن) در 3D Max
76 بازدید
-
آموزش رندرگیری تمام آبجکت ها با Override Material
93 بازدید
-
راهنما و ویژگی های جدید Vray 6 در 3Ds Max
126 بازدید
-
آموزش جلوگیری از آفلاین شدن در داوینچی ریزالو | Media Offline
96 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید