تمدید جشنواره نوروز به درخواست شما شروع تا مشــاهـده جشنـــواره
آموزش عکاسی 9 دقیقه 4

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

چکیدهآموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب تعدادی ایمیل و سوال در مورد نحوه عکاسی از آشمان شب و ستاره ها دریافت کرده ام که باعث شد این مطلب رو براتون بنویسم. بنابراین اینجا چند تیپ از نحوه عکاسی ستارگان و برنامه ریزی برای این کار را قبل از به بیرون رفتن ، برایتان می نویسم. […]

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

تعدادی ایمیل و سوال در مورد نحوه عکاسی از آشمان شب و ستاره ها دریافت کرده ام که باعث شد این مطلب رو براتون بنویسم. بنابراین اینجا چند تیپ از نحوه عکاسی ستارگان و برنامه ریزی برای این کار را قبل از به بیرون رفتن ، برایتان می نویسم.

1 – پیداکردن لوکیشن یا همان جایی که باید رفت و عکاسی کرد!

در حقیقت این اولین فکری است که وقتی میخوام برم عکاسی ، درموردش فکر میکنم! چندین ابزار هست که می توانید به این منظور از آن بهره بجویید. من معمولا از گوگل مپ (Google Map) برای جستجو در جهت یافت بهترین جا و بهترین شرایط نوری برای این نوع عکاسی استفاده میکنم. منظور من این است که یک مکانی توسط این ابزار انتخاب میکنم که کمترین آلودگی نوری را داشته باشد. شما هم اگر می خواهید نتیجه عالی بگیرید، سعی کنید چندین کیلومتر از شهرستان ها و حدود 20 کیلومتر از مرکز استان ها فاصله داشته باشید تا بهترین شرایط اولیه عکاسی از ستارگان را برای خود تامین کنید. من برخی اوقات به بیرون میرم و موقع رانندگی بهترین و جالب ترین مکان را برای عکاسی از ستارگان و شب انتخاب میکنم.

 

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

Nikon D800, 35 mm f/4.0, ISO 6400, 15 sec

 

2 – پیش بینی وضعیت هوا

البته که نمی توانیم به پیش بینی وضعیت هوا تکیه کنیم، ولی یک نگاه گذرا به آن می تواند شما در جهت ابری بودن یا نبودن آسمان آن شب راهنمایی کند. من از چندین سایت برای باخبر شدن از وضعیت هوا در ساعات آینده استفاده میکنم و میخوام یکی از بهترین ها را برای شما معرفی کنم! سایتی که پیش بینی لحظه به لحظه ابری شدن هوا یا نشدن آن را هم برای شما خواهد نوشت. پس اگر میخواهید با این سایت آشنا شوید یه سر به www.accuweather.com بزنید، همچنین می توانید widget اون رو هم روی گوشی خود نصب کنید. این سایت کوچک ترین شهرها و شهرستان های ایران را هم در خود گنجانده است. پس یه نگاهی بندازید ببینید که هوا صافه یا نه !

برخی اوقات در مکان عکاسی شما تکه ابری خواهد بود که اصلا قبل از ثبت عکس در شرایط نوری تاریک ، فکرش را هم نمیکردید که این جا ابر باشد. می توانید جای خود را عوض کنید یا از ابر ها هم در عکس خود استفاده کنید.

 

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

Nikon D800, 16 mm f/4.0 ISO 100, 25 sec

 

3 – زمان عکاسی

برنامه ای بریزید تا به تاریک ترین لحظه ای از شب بروید! این بهترین راه برای ثبت شمار زیادی از ستارگان در عکس شما خواهد بود. زمانی را انتخاب کنید که ماه در قسمتی از آسمان پشت ابر ها باشد یا ماه بزرگ نبوده و کم نور باشد، تا ستارگان و شب را عکاسی کنید.

4 – تجهیزات و تنظیمات

اول از همه باید بگم که این لیست خرید شما نیست! این لیست تجهیزاتی هست که من استفاده میکنم!

سه پایه یا تجهیزاتی برای ثابت نگه داشتن دوربین بخاطر long exposure .

استفاده از لنزهای واید، می تواند به ثبت ستارگان به صورت نقطه کمک کند و ستاره ها را به صورت دنباله نگرفته باشد.

من برای دوربین Nikon D800 از لنزهای Samyang 14 mm f/2.8 و Nikon 16 – 35 mm f/4.0 VR استفاده می کنم، اگر از ریموت کنترل استفاده کنید به شما اجازه می دهد تا longer exposure های بالاتر از 30 ثانیه هم ثبت کنید. من از ریموت Hähnel Giga T Pro II برای نیکون خودم استفاده میکنم.

بریم سراغ تنظیمات:

حتما در حالت RAW عکاسی کنید. روی بینهایت فوکوس را تنظیم کرده که این کار را به صورت دستی یا با علامت هایی که روی لنز شما وجود دارد می توانید انجام دهید. برای دستی از یک نقطه روشن استفاده کرده و روی آن فوکوس کنید. از aperture های وسیعی استفاده کنید تا عکستان بلور نشود. هرچقدر ایزو پایین باشد نویز کمتری خواهیم داشت ولی مجبور هستیم که از ایزو های بالاتر استفاده کنیم، من از ISO 1600 استفاده میکنم برای شروع و شما هم میتوانید این کار را انجام دهید، سپس بالاتر یا پایین تر رفته و بهترین ایزو را انتخاب کنید تا آنجایی که دوربین شما بتواند این موضوع را هندل کند. اکثر اوقات از 30 ثانیه نوردهی یا همان exposure استفاده میکنم که این در روی دوربین های فول فریم هست! ولی برای سنسور های کراپ دار از لنز 11 میلی متر با aperture 2.8 و اکسپوژر 30 ثانیه استفاده میکنم.

 

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

Nikon D7000, 11 mm, f/2.8 ISO 1600, 30 sec

 

5 – تجربه

برای آخرین مورد تجربه و آزمون و خطا بهترین روش برای ثبت عکس های جالبی است. پس از پیدا کردن لوکیشن مورد نظر سعی کنید که با چند اکسپوژر مختلف و perspective های مختلف آزمون و خطا کنید. سعی نکنید یک فریم را حفظ کنید و روی یک نقطه باستید، حتما جابجا شوید و شاید همین کار به شما برای یافتن بهترین سوژه در فریم تان کمک کند.

 

آموزش عکاسی از ستارگان و آسمان شب

Nikon D800, 16 mm, f/4.0, ISO 3200, 30 sec

 

حال اگر شما عکس خود را ثبت کرده اید، مطلب 5 قدم برای بهبود جزییات راه شیری و ستارگان را بخوانید.


راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید.

امتیاز: 0 از ۵ - تعداد رای: 0
اشتراک گذاری این صفحه
پست های مشابه آموزش های مرتبط با مقاله یا آموزشی که در حال مطالعه آن هستید!
گفتگو و سوالات شما در این قسمت میتوانید نظر یا سوال خود را در مورد مقاله یا آموزش مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید برای ارسال دیدگاه لازم است در سایت وارد شده یا ثبت نام کنید ...
2 دیدگاه به گفتگوی ما بپیوندید و نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید ...
کاربر بیت گرف 1396/11/07

سلام ممنون از سایت خوبتون و آموزش های فوق العادتون! یه سوال داشتم،میتونین راهنمایی کنین که چجوری باید رو بی نهایت فوکوس کنیم؟

    ارسطو اعتمادی 1396/11/08

    سلام داخل آموزش های سایت است.

مطالعه با تمرکز بیشتر
پست های پربازدید هفته 6 پست پربازدید در دسترس شماست!
دانلود و نصب اسکریپت motion...

دانلود و نصب اسکریپت motion...

احسان ملائی
آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

مهسا سلطانی
دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

مهدی فریدونی
دانلود Adobe Firefly | هوش...

دانلود Adobe Firefly | هوش...

مهدی فریدونی
دانلود پلاگین FilmImpact Transition v4.7.2...

دانلود پلاگین FilmImpact Transition v4.7.2...

مهدی فریدونی
میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

مهسا سلطانی
دوره روتوش
دوره جامع گرافیک و ویدیو
×