مثلث عکاسی و اثر سرعت شاتر (Shutter speed)
در نوشته های قبلی در مورد اثر ایزو بر روی عکس صحبت کردیم حالا میخوایم در مورد سرعت شاتر ، یکی دیگر از راس های مثلث عکاسی و اثر اون رو در ثبت تصاویر بررسی کنیم.
اصلا سرعت شاتر چیه ؟
سرعت شاتر به مدت زمانی گفته میشه که نور وارد صفحه سنسور دوربین میشه در دوربین های DSLR کنترل این نور به عهده یه آینه است این اینه بالا کشیده میشه و نور وارد صفحه سنسور میشه و با پایین اومدن این آینه نور دیگه نمیتونه وارد صفحه سنسور دوربین بشه این مدت زمانها رو با اعدادی مثل 1/8000 ،1/60 و یا 2 نشون میدن ، میتونید از توی اطلاعات عکستون سرعت شاتر رو مشاهده کنید جالب اینجاست که این زمان ها بر اساس یک استاندارد تهیه شده اند و با حساسیت سنسور (ISO) و دیافراگم رابطه دارند به این معنا که وقتی شما یک پله از سرعت شاتر کم کنید میتونید اون رو با افزایش یک پله از حساسیت سنسور و یا دیافراگم جبران کنید .
بریم سراغ اثر سرعت شاتر و ببینیم چه تاثیری بر روی عکسهایی که میگیریم داره :
شاید دیده باشید در بعضی عکسها اجسام و یا اشخاص متحرک تار شده اند این یکی از تاثیرات سرعت شاتر است که در سرعت های پایین شاتر این اتفاق می افته ( منظور از سرعت های پایین اینکه سرعت حرکت اون آینه کم میشه مثل حالت 1/5sec)
تاثیر دیگه ای که سرعت شاتر بر روی عکسا میذاره که اصطلاحا به اون فریز کردن میگن عکسایی است که چشم انسان قادر به دیدن اون در واقعیت نیست مثل ثابت کردن حرکت پنکه و یا بادکنک پر از آب در حال ترکیدن .
شاید به نظر بیاد که سرعت شاتر پایین و یا بالا عکس ما رو خراب کنه (البته بیشتر این موضوع در مورد سرعت شاتر پایین به چشم میاد) ولی با استفاده صحیح و به جا از این دو میشه عکسای خلاقانه ای رو ثبت کرد.
برای مثال در عکاسی از مناظر شهری ، ثابت کردن آب در آبشار و با دریا ، نشان دادن سرعت و هیجان در تصاویر و … میشه از سرعت شاتر های پایین استفاده کرد و همچنین در عکاسی از قطره و پرندگان در حال پرواز و … هم میشه از سرعت شاتر بالا استفاده کرد.
این رو به خاطر داشته باشید هیچ قانونی برای ثبت عکس در عکاسی وجود نداره و با شکستن این قوانین به صورت زیرکانه شما میتونید عکسهای جدید و عالی ثبت کنید ولی لازمه شکستن این قوانین اینه که شما از اونها اطلاع داشته باشید.
راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید.