آموزش عکاسی 3 دقیقه 358

مثلث عکاسی | اثر دیافراگم

چکیدهمثلث عکاسی و اثر دیافراگم   در پست های قبل در مورد اثر حساسیت سنسور و سرعت شاتر صحبت شد و به صورت جسته و گریخته در مورد دیافراگم نیز حرف زدیم . اکنون قصد دارم در مورد اثر دیافراگم بر روی تصاویر در عکاسی صحبت کنم و نحوه استفاده صحیح از دیافراگم رو در […]

مثلث عکاسی و اثر دیافراگم

 

در پست های قبل در مورد اثر حساسیت سنسور و سرعت شاتر صحبت شد و به صورت جسته و گریخته در مورد دیافراگم نیز حرف زدیم . اکنون قصد دارم در مورد اثر دیافراگم بر روی تصاویر در عکاسی صحبت کنم و نحوه استفاده صحیح از دیافراگم رو در محیط های مختلف بررسی کنیم .

دیافراگم چیست ؟

دیافراگم در عکاسی به تیغه‌هایی گفته می‌شود که درون لنز قرار گرفته‌اند و با گشاد و تنگ شدن، میزان عبور نور را از روزنه میانی آنها که به آن اپرچر (Aperture) گفته می‌شود ، کنترل می‌کنند. این تیغه‌ها که به طور معمول ۶ تا ۹ عدد هستند، طوری طراحی شده‌اند که با بازشدن ، میزان نور را زیاد و با تنگ شدن، میزان نور را کم می‌کنند.

 

تفاوت دیافراگم  با حساسیت سنسور و سرعت شاتر

هنگامی که صحبت از دیافراگم می شود نظر ها به سمت لنز می رود و از بدنه دوربین فاصله می گیریم در حقیقت حساسیت سنسور و سرعت شاتر از المان های درونی یک دوربین عکاسی هستند و بسته به نوع دوربین ، کیفیت ساخته بدنه و… میزان اثر گذاری آنها مشخص می شود ولی در مورد دیافراگم ما به سراغ لنز میرویم  و خوب است بدانید که قیمت لنز های با میزان دیافراگمی که به ما ارائه میدهند متفاوت است مثلا برای یک لنز زوم 70-200  با دیافراگم 2.8 شما مراتب هزینه بیشتری باید بپردازید تا یک لنز 70-300 با دیافراگم متغییر .

 

تا اینجا در مورد دیافراگم نکاتی را فهمیدیم بهتر است از اثرات دیافراگم بر روی تصویر نیز صحبت کنیم .

 

اثر دیافراگم بر روی عکس

 

دیافراگم در نوردهی به ما اینگونه کمک می کند که هر چه از دیافراگم های باز تر مانند f/1.4 , f/2  استفاده کنیم میزان نور ورودی به سنسور بیشتر خواهد شد و میزان عمق میدان کم می شود مانند تصویر زیر میزان کمی از نقاط خارج از فوکوس دارای شارپنس و وضوح هستند . از این امکان می توان در عکاسی پرتره ، بوکه ، مینیمال و … استفاده کرد.

 

اثر دیافراگم

 

در دیافراگم های بسته تر میزان نور عبوری کم میشود ولی در عوض عمق میدان در این f ها بیشتر است و نقاط خارج ار فوکوس نیز دارای شارپنس خوبی هستند برای فهم بهتر این مطلب در تصویر زیر در f/22 وضوح تقریبا کاملی از تصویر را داریم . دیافراگم های بسته بیشتر در عکاسی طبیعت ، منظره های شهری و… کاربرد دارند .

اثر دیافراگم

اثر دیافراگم

امیدورام از این متن براتون مفید باشه و از اون در عکاسی استفاده کنید.


راستی میتوانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام بیت گرف روی دکمه زیر کلیک کنید.

   TELEGRAM

امتیاز: 0 از ۵ - تعداد رای: 0
اشتراک گذاری این صفحه
پست های مشابه آموزش های مرتبط با مقاله یا آموزشی که در حال مطالعه آن هستید!
گفتگو و سوالات شما در این قسمت میتوانید نظر یا سوال خود را در مورد مقاله یا آموزش مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید برای ارسال دیدگاه لازم است در سایت وارد شده یا ثبت نام کنید ...
مطالعه با تمرکز بیشتر
پست های پربازدید هفته 6 پست پربازدید در دسترس شماست!
دانلود و نصب اسکریپت motion...

دانلود و نصب اسکریپت motion...

احسان ملائی
دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

دانلود اسکریپت Motion Bro v4.0.4...

مهدی فریدونی
آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

آموزش هوش مصنوعی استیبل دیفیوژن...

مهسا سلطانی
دانلود Adobe Firefly | هوش...

دانلود Adobe Firefly | هوش...

مهدی فریدونی
میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

میدجورنی رایگان و نحوه استفاده...

مهسا سلطانی
صدا ها و افکتهای صوتی...

صدا ها و افکتهای صوتی...

احسان ملائی
دوره روتوش
دوره جامع گرافیک و ویدیو
×